Начин на приготвяне
Залейте със студеното прясно мляко филията хляб. Оставете я да се напои и стрийте на трохи.
Смесете каймата с хляба, едното яйце, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
Измесете хубаво каймата да стане хомогенна и оформете кюфтенца с намазнени ръце. Приберете ги в хладилника за 30 мин.
Междувременно запържете праза, нарязан предварително на кръгчета, в разтопеното масло на умерен огън за около 10 мин. Добавете бялото вино и гответе, докато се изпари.
Изсипете в тавичка и подредете кюфтенцата отгоре. Запечете за 15 мин на 180 градуса на фурна.
Разбъркайте останалите 3 яйца с лимоновия сок и нарязаното на ситно топено сирене. Залейте със сместа и запечете още 15 мин., докато яйцата се зачервят.
Рецептата за Кюфтенцата с праз лук и топено сирене е адаптирана от сп. Меню.