Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтенца с топено сирене

Оризови кюфтенца с топено сирене

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86462293
Оризови кюфтенца с топено сирене
Снимка: Диляна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Бихме хапнали всички оризови кюфтенца от чинията, но ще оставим няколко и за вас, от нас да мине"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • топено сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 200 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме ориза много добре и към него добавяме настъргания на ситно кашкавал.

Започваме оформянето на оризовите кюфтета.

Във всяко едно кюфтенце се слага топено сирене.

Готовите оризови кюфтета овалваме в яйце и галета, след което ги пържим в загрято олио.

Сосът се приготвя от киселото мляко и майонезата, като към тях добавяме чесъна на прах. Може да се използва и пресен чесън.

Оризовите кюфтенца с топено сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: