Прави банички с шунка и кашкавал

Прави банички с шунка и кашкавал

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5313k2k8252
Прави банички с шунка и кашкавал
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Имаме едно предложение за всички почитатели на солените закуски - вкусни кашкавалени банички с шунка"

Необходими Продукти

  • кори - 1/2 пакет одрински
  • краве масло - 100 г разтопено
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата.

Нарязваме шунката на дребно.

Поставяме лист хартия за печене в правоъгълна тава.

Нарязваме си всеки лист от корите на половина.

Поставяме една кора на плота и намазваме равномерно с масло. След това намазваме с разбито яйце и в единия карай разпределяме по 1 лъжица от нарязаната шунка и една лъжица настърган кашкавал.

Навиваме на руло и поставяме в тавата.

Така приготвяме всички малки банички.

Намазваме баничките с масло, а след това и с разбит жълтък. Посоляваме ги отгоре с 1-2 щипки сол.

Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме вътре дългите банички за около 15 -20 минути.

Нашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: