Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма в мултикукър

Дроб сарма в мултикукър

Дроб сарма в мултикукър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-вкусната дроб сарма, която някога изобщо ще опитате"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - черен дроб, бял дроб, черва, шкембе
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 500 г прясно
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие а именно агнешката дроб сарма е ястие, типично за Великден и Гергьовден, когато се хапва агнешко месо.

За да си приготвим бърза и вкусна дроб сарма ползваме нашият уред мултикукар.

Първо си почистваме много добре а след това ги слагаме да се сварят дреболиите.

Нагласяхме си уреда на варене за 20 минути при отворен капак, за да можем да отпенваме.

Преди да заврат, изхвърляме водата и измиваме дреболиите и оставяме да се варят.

Докато те се варят, си измиваме и нарязваме на ситно лука, джоджена и магданоза и си измиваме и ориза.

Когато са готови дреболиите, премахваме от кукара, измиваме си съда и в него поставяме олиото включваме на пържене за 20 мин и оставяме така.

След изтичането на 5 минута отваряме кукара, добавяме нарязания лук и разбъркваме.

След 2-3 минути добавяме и ориза, който сме измили предварително, и бъркаме, докато стане стъклен.

Дреболиите, които сварихме, нарязваме на ситно, добавете към ориза, както и нарязаните на ситно джоджен и магданоз и разбъркваме.

Добавяме и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и отново разбъркваме добре.

Когато всичко се е смесило, добре добавяме и две чаени чаши от бульона.

Оставяме така, докато времето изтече.

След това премахваме сместа от кукара и изсипваме в тавичка, която ще поставим в печката, за да се пече. Печем на 180°C до готовност.

През това време си приготвяме заливката за дробсармата.

Разбийте яйцата и прясното мляко и към тях прибавяме брашното.

Заливаме дробсармата в мултикукър с тази смес и отново поставяме в печката, оставяме да се пече до желания загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: