Начин на приготвяне
Това ястие а именно агнешката дроб сарма е ястие, типично за Великден и Гергьовден, когато се хапва агнешко месо.
За да си приготвим бърза и вкусна дроб сарма ползваме нашият уред мултикукар.
Първо си почистваме много добре а след това ги слагаме да се сварят дреболиите.
Нагласяхме си уреда на варене за 20 минути при отворен капак, за да можем да отпенваме.
Преди да заврат, изхвърляме водата и измиваме дреболиите и оставяме да се варят.
Докато те се варят, си измиваме и нарязваме на ситно лука, джоджена и магданоза и си измиваме и ориза.
Когато са готови дреболиите, премахваме от кукара, измиваме си съда и в него поставяме олиото включваме на пържене за 20 мин и оставяме така.
След изтичането на 5 минута отваряме кукара, добавяме нарязания лук и разбъркваме.
След 2-3 минути добавяме и ориза, който сме измили предварително, и бъркаме, докато стане стъклен.
Дреболиите, които сварихме, нарязваме на ситно, добавете към ориза, както и нарязаните на ситно джоджен и магданоз и разбъркваме.
Добавяме и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и отново разбъркваме добре.
Когато всичко се е смесило, добре добавяме и две чаени чаши от бульона.
Оставяме така, докато времето изтече.
След това премахваме сместа от кукара и изсипваме в тавичка, която ще поставим в печката, за да се пече. Печем на 180°C до готовност.
През това време си приготвяме заливката за дробсармата.
Разбийте яйцата и прясното мляко и към тях прибавяме брашното.
Заливаме дробсармата в мултикукър с тази смес и отново поставяме в печката, оставяме да се пече до желания загар.