Пилешка дроб сарма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешка дроб сарма1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Още една рецепта, която сме извадили директно от тефтера на Баба за любими рецепти от Българската кухня."

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г пилешки дробчета
  • пилешко месо - 150 - 200 г пилешки гърди
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 връзка пресен или 2 глави кромид
  • джоджен - сух, на око
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 1 кофичка, за заливката
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и дробчетата на ситни парчета. Сложете ги заедно с малко мазнина да се задушат, колкото да им се смени цвета. Извадете ги и в същата мазнина задушете лука. По желание може да добавите и настърган морков.

Прибавете предварително измития ориз и разбъркайте, докато се запържи. Добавете червения пипер, объркайте, свалете от котлона и добавете останалите подправки.

Изсипете сместа в тава, добавете дробчетата, накълцания магданоз, сол на вкус и долейте 4 1/2 ч.ч. вода. Сложете да се изпече до поемане на водата от ориза.

Разтворете содата в киселото мляко и го объркайте заедно с яйцата, щипка сол и брашното. Полейте пилешката дроб сърма и върнете във фурната докато се стегне и запече заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
49
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Като за първи път стана невероятно вкусно! Благодаря за рецептата ???????
09.01.2022 16:23
Диляна
Диляна
Страхотна рецепта! Много вкусна гозба се получава.
20.02.2020 08:25
Пенка Радева
Пенка Радева
Тук ориза ми изглежда разварен а от дробчетата и пилешките гърди не се вижда какво има!
20.05.2016 15:42
Хриси
Хриси
Правя вече няколко пъти по тази рецепта (всъщност от първия път) и винаги се получава страхотно. Благодаря за рецептата!
12.10.2014 11:17
5