Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме лука и пресния лук на ситно. Изпържваме го до златисто. Добавяме кълцаното месо, измития ориз, червения и черен пипер. Добавяме част от магданоза и всичкия джоджен, нарязани на ситно.
Доливаме 1 чаена чаша гореща вода и хубаво разбъркваме и раздробяваме каймата, докато побелее. Посоляваме.
Добавяме още 2 чаени чаши гореща вода и след набъбване на ориза изсипваме сместа в тавичка.
Заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко, които леко сме посолили също. Печем дроб сармата на предварително загрята на 200°C фурна около 30 минути или до запичане на заливката.
Когато дроб сърмата стане готова, поръсваме я с останалия нарязан магданоз и я оставяме да почине 10 минути.
Приятен апетит!
Коментари
Ама моля Ви се колега, защо решихте че е "дроб сарма".
Справете се с българския правописен и тълковен речници
и ако ще измисляте ново ястие кажете какво е.