Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на ситно лука. Моркова и корена от магданоз обелете и настържете с ренде.
Загрейте на слаб огън олиото и в него задушете за кратко лука, моркова и корена от магданоз (за около 4-5 минути).
Залейте със зеленчуковия бульон и добавете измития и нарязан на ситно кервел. Разбъркайте за кратно и прибавете булгура.
Оставете на слаб огън да се готви. Ако пролетната супа ви се струва много гъста, може да добавите още малко вода или бульон.
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Минута преди да отстраните супата от котлона, добавете и 1 с.л масло за вкус и аромат.
Готовата супа от кервел може да сервирате с лъжица заквасена сметана или кисело мляко, както и прясно изцеден лимонов сок.