Супа от кервел

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Супа от кервел
Снимка: Аника Войт
1 / 5
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сервирайте тази пролетна супичка със заквасена сметана или кисело мляко за още по-чудесен вкус"

Необходими Продукти

  • кервел - 4 връзки или около 200 г
  • пресен лук - 2 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • корен от магданоз - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • булгур - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За сервиране
  • заквасена сметана
  • кисело мляко
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на ситно лука. Моркова и корена от магданоз обелете и настържете с ренде.

Загрейте на слаб огън олиото и в него задушете за кратко лука, моркова и корена от магданоз (за около 4-5 минути).

Залейте със зеленчуковия бульон и добавете измития и нарязан на ситно кервел. Разбъркайте за кратно и прибавете булгура.

Оставете на слаб огън да се готви. Ако пролетната супа ви се струва много гъста, може да добавите още малко вода или бульон.

Подправете със сол и черен пипер на вкус. Минута преди да отстраните супата от котлона, добавете и 1 с.л масло за вкус и аромат.

Готовата супа от кервел може да сервирате с лъжица заквасена сметана или кисело мляко, както и прясно изцеден лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: