Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Джинджифилова супа

Джинджифилова супа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Джинджифилова супа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 глави
  • джинджифил - 1 - 2 с.л. (на прах или настърган)
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • боб - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага в купичка с гореща вода да се кисне. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Морковът се настъргва.

В тиган се загрява олио и се добавят лукът, джинджифилът и чесънът. Разбъркват се и се оставят да се запържват за 5 минути. Слага се капакът и зеленчуците се оставят да се задушат до омекване.

Докато се задушават, се загрява вода в друга тенджерка и се слага след това бульонът. Когато се разтвори, се добавя при лука и чесъна.

Добавят се морковът и бобът и ястието се оставя да си вари, докато се свари бобът. В случай, че тогава водата Ви се струва прекалено малко, може да се добави още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: