Начин на приготвяне
В купа смесвате какаото, брашното, захарта и млякото. Прехвърляте сместа в малка тенджера и поставяте на среден котлон, варите до сгъстяване на крема около 10 минути (този крем не става много гъст).
След това добавяте нарязания шоколад и разбърквате, да се разтопи хубаво в крема. Оставете готовият шоколадов крем да се охлади малко .
Разбийте сметаната с пудрата захар и приберете в хладилника, докато сглобите нежния сладкиш.
Междувременно накиснете бързо бишкотите в студеното мляко и рома, като ги намокрите от двете страни и оформите първия слой във форма или в чиния за сервиране.
Покрийте със слой пудинг от тъмен шоколад, направете още един слой савоярди, потопени в мляко с ром, пак крем.
След това с пош шприцовайте сметана, като цветчета върху шоколадовия сладкиш.
Поднесете вкусния сладкиш с бишкоти и шоколадов пудинг на масата и се насладете!
Коментари