Начин на приготвяне
Нарежете шоколада на много дребни парчета.
В касерола сложете жълтъците и захарта, разбийте ги до бледо-жълта кремава смес, добавете какаото, сол, ванилията, нишестето и разбъркайте.
Сложете половината от млякото в касерола на котлона, загрейте и оставете да заври.
Останалото мляко добавете в купата при яйцата и разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна какаова смес.
Щом млякото кипне намалете котлона на средна температура и при непрекъснато бъркане на тънка струя добавете вече получената какаова смес.
Бъркайте постоянно, щом започне да се сгъстява сложете натрошения шоколад, маслото и течната сметана.
Разбъркайте отново, внимавайте да не изгори отдолу и да не захване, оставете да клокне за 2 мин и махнете от котлона.
Отцедете крушите от сока, нарежете няколко парчета на дребни кубчета.
Вземете 4 чаши или купички и ги напълнете до половината с пудинга. Разпределете във всяка чашка (купичка) парчетата круши и покрийте отново с крем.
Украсете шоколадовия пудинг по желание. Аз сложих отгоре по една бисквитка, резен круша и поръсих с натрошени орехови ядки.
Шоколадовият пудинг с круши е готов.