Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Шоколадов пудинг с карамел

Шоколадов пудинг с карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шоколадов пудинг с карамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 160 г
  • какао - към 100 г натурално
  • прясно мляко - 350 мл
  • бишкоти - 4 броя
  • ром - 1 ч.л. или ромова есенция
  • ядки - 2 ч.л. по избор, натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете или натрошете фино бишкотите. Разбийте яйцата със 100 г захарта и при непрекъснато разбиване добавете прясното мляко, трохите бишкоти, какаото, рома или ромовата есенция.

Останалата захар карамелизирайте направо разпределена в 4 форми за крем карамел, като напръскате с вода. Слагате формите в загряна фурна на горното ниво на скарата и печете до карамелизация.

Извадете бързо и с помощта на кухненска ръкавица хващайте чашките и ги развъртайте, така че карамелът да се разпредели равномерно и по стените им.

Друг вариант е да карамелизирате захарта, напръсквайки с вода в съд на котлона и в последствие да разпределите в чашките. При този способ задължително не бъркайте карамелизиращата се захар, напръскана с вода, докато не покафенее. Може само леко да подрусвате съда.

Разпределете шоколадови пудинг в чашките. Подредете ги в съд на водна баня и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, като на няколко пъти доливате малко водичка в тавата.

Изпечения пудинг веднага преместете в съд с ледена вода или само лед. Щом изстинат, приберете чашките в хладилника.

Поднесете шоколадовия пудинг, обърнат в чинийка, като приплъзнете тънък нож по стените на чашките или ги потопите за кратко в гореща вода, а после обръщате. Гарнирайте шоколадовия пудинг с карамел с натрошени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: