Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Панирани калмари с лимон

Панирани калмари с лимон

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Панирани калмари с лимон
Снимка: Lenka
1 / 3
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Салатка, вино и добра компания - рецепта за щастие"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • яйца - 3 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • калмари - 500 г
  • къри - 1 к.л.
  • чесън на гранули - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с нишестето, солта, пипера, кърито и чесъна на гранули.

Почистете калмарите и нарежете на шайби.

Яйцата разбийте в подходящ съд.

Първо овалвате шайбите калмари в брашно, след това в яйца и повтаряте още веднъж.

Пържите в горещо олио. Изпърженото апетитно мезе слагайте върху салфетка или кухненска хартия.

След това го прехвърлете в подходяща чиния и изцедете върху него сок от лимон.

Панираните калмари с лимон са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: