Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Панирани калмари на фурна

Панирани калмари на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k982
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Панирани калмари на фурна
Снимка: Lenka
1 / 3
19/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Много здравословни, а и вкусни - хрупкави като пържените калмари на фурна. Наздраве!"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • галета - 50 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на шайби.

Брашното и нишестето смесете в един съд, в друг разбийте яйцата, а в трети сложете галетата.

Шайбите овалвайте е брашното, после в яйцата, накрая в галетата.

Наредете панираните калмари върху тава с кухненска хартия и печете на 200 °C за 20 минути.

Панирани калмари на фурна за идеални за лятно мезе за бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: