Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Яйчена салата с патладжан и орехи

Яйчена салата с патладжан и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйчена салата с патладжан и орехи6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Колкото повече има от тази разядка на масата, толкова повече щастливи гости ще има"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • патладжани - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • орехи - 50 г
  • чесън - 1 скилидка или на вкус
  • сок от лимон - 2 с.л. или на вкус
  • майонеза - 70 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • домати - 1 бр. среден размер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази яйчена салата е вкусна, лесна и подходяща за оползотворяване на останалите ви великденски яйца.

Според вкуса ви тя може да бъде по силно чеснова, с повече киселина или пък по- кремообразна - с повечко майонеза.

Патладжанът се срязва на половина надлъжно, натрива се със сол и се оставя да отдели горчив сок.

Измива се, намазва се със зехтин и се изпича в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне добре.

След като изпечения патладжан поизстине, се обелва и слага в блендер заедно със обелените яйца, чесън, лимонов сок, черен пипер, орехи и сол.

Всичко се смила на по-едро и после се разбърква с майонеза в дълбока купа.

Яйчената салата с патладжан и орехи се поднася със свежи стръкчета магданоз и пресен домат.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: