Начин на приготвяне
Тази яйчена салата е вкусна, лесна и подходяща за оползотворяване на останалите ви великденски яйца.
Според вкуса ви тя може да бъде по силно чеснова, с повече киселина или пък по- кремообразна - с повечко майонеза.
Патладжанът се срязва на половина надлъжно, натрива се със сол и се оставя да отдели горчив сок.
Измива се, намазва се със зехтин и се изпича в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне добре.
След като изпечения патладжан поизстине, се обелва и слага в блендер заедно със обелените яйца, чесън, лимонов сок, черен пипер, орехи и сол.
Всичко се смила на по-едро и после се разбърква с майонеза в дълбока купа.
Яйчената салата с патладжан и орехи се поднася със свежи стръкчета магданоз и пресен домат.
Добър апетит!