Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Американска яйчена салата

Американска яйчена салата

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Американска яйчена салата
Снимка: Зори
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Рецептата е супер лесна, а вкусът е просто зашеметяващ - ето ви две причини да я опитате още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сос уорчестър - на вкус
  • горчица - 1 с.л.
  • майонеза - 4 с.л. домашна
  • целина - няколко стръка
  • магданоз - 1/4 връзка пресен
  • зелен лук - 5 - 6 пера
  • кафява захар - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са оставени на стайна температура поне половин час преди варене. Нареждат се на дъното на малка тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. След като водата заври под ключ, котлонът се изключва, тенджерата се захлупва с капака и се оставят 10 минути. След това горещата вода се излива и съдът се пълни със студена.

Сварените яйца се обелват и нарязват на едри парчета.

Магданозът, целината и зеленият лук се нарязват на ситно.

В средна купа се разбиват заедно майонезата, горчицата, лимоновия сок, Сос Уорчестър на вкус, сол, пипер и кафявата захар.

Добавят се нарязаните яйца, ситно скълцаните целина, лук и магданоз. Разбърква се хубаво и яйчената салата се охлажда преди сервиране.

Тази американска яйчена салата често се сервира и като сандвич, върху пълнозърнеста филия хляб, с малко зелена салата.

Ако сте любители на по-пикантната храна, може да поръсите допълнително с черен пипер и едро смляно чили.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: