Начин на приготвяне
Яйцата трябва да са оставени на стайна температура поне половин час преди варене. Нареждат се на дъното на малка тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. След като водата заври под ключ, котлонът се изключва, тенджерата се захлупва с капака и се оставят 10 минути. След това горещата вода се излива и съдът се пълни със студена.
Сварените яйца се обелват и нарязват на едри парчета.
Магданозът, целината и зеленият лук се нарязват на ситно.
В средна купа се разбиват заедно майонезата, горчицата, лимоновия сок, Сос Уорчестър на вкус, сол, пипер и кафявата захар.
Добавят се нарязаните яйца, ситно скълцаните целина, лук и магданоз. Разбърква се хубаво и яйчената салата се охлажда преди сервиране.
Тази американска яйчена салата често се сервира и като сандвич, върху пълнозърнеста филия хляб, с малко зелена салата.
Ако сте любители на по-пикантната храна, може да поръсите допълнително с черен пипер и едро смляно чили.
Добър апетит!