Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на фурна със зеле и ориз

Шаран на фурна със зеле и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шаран на фурна със зеле и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Шаран на фурна е класика - не само за Никулден"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • олио - 1/ 2 ч.ч.
  • ориз - 1 к. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит шаран се посолява и намазва с лимоновият сок.

Киселата зелка се нарязва на ивици и се запържва в олиото до омекване. Прибавя се ориза и 1ч. ч. гореща вода. Сместа се задушава до поемане на водата. Поръсва се с черен пипер и се изсипва в тавичка.

Отгоре се слага шарана, който се полива с разтопеното масло. Добавя се 1/2 ч. вода.

Пече се в умерено силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това не е ципура,а сестра и пираня.
19.07.2018 20:53
Станимир Русев
Станимир Русев
Всичко е ОК като рецепта ми хареса но на картинката към рецептата не е шаран а ципура .
04.02.2012 07:31
2