Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран с ориз на фурна

Шаран с ориз на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Шаран с ориз на фурна
Снимка: Атанаска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Нашето предложение за обяд - вкусен шаран с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой (1, 5 кг)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • олио - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 50 мл бяло
  • подправки - 1 ч.л. универсална подправка за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. Оставете да престои, а през това време запържете накълцания лук в малко мазнина.

Щом се запържи, добавете предварително измития, но не киснат, ориз, разбъркайте и долейте виното. Щом алкохолът се поизпари, долейте малко топла вода и овкусете с подправки.

Прехвърлете ориза в тава, щом попие течността от тенджерата, отгоре сложете шарана и долейте в тавата 4-5 ч.ч. топла вода. Полейте шарана с малко мазнина и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
33
20
10
Дай твоята оценка: