Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран на фурна

Печен шаран на фурна

редакция:
Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2283k8031
Печен шаран на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Не чакайте да стане Никулден, за да приготвите ароматен и вкусен печен шаран на фурна!"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1. 5 кг
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • чери домати - 3 бр.
  • магданоз
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите и разпорете през гърба. Оставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно рибата да поеме солта.

В подходяща тава постелете хартия за печене, намазнете и сложете рибата с кожата надолу. Изцедете лимона и полейте рибата. Посолете с червения и черния пипер, полейте и с малко зехтин.

Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната до готовност. Печенето зависи от големината на шарана - аз пекох 1 час на 180 градуса.

Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, зелени подправки, чери домати и маслини и задължително с бяло вино! Вкусно да ви е! Печеният шаран на фурна е чуден!

Прочетете също колко време се пече шаран и разгледайте и тези плънки за шаран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На колко градуса се пече и поне ориентировъчно време, моля
04.10.2024 22:13
1