Зеле с ориз на фурна

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Зеле с ориз на фурна
Снимка: Jivka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Знаем, че киселото зеле ще ревнува от тази рецепта, но стана толкова вкусно, че май си имаме нова любов"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 бр.
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • доматен сос - 150 - 200 мл
  • червен пипер
  • лют червен пипер - 1/ 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно. След това в тенджера се сипва малко олио и вода. Слага се на котлона, когато си сгорещи се слага и нарязаното зеле. Разбърква се хубаво от време на време.

През това време се режат на малки парчета лука, моркова и чушката. Когато зелето омекне се сваля от котлона. Към зелето се прибавя червеният пипер и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.

В тиган се загрява олио и се запържват лука, моркова и чушката. Разбъркват се и се прибавя ориза . След това се прибавя и доматения сос. Разбърква се хубаво и се оставя за малко на котлона.

След това се подправя със сол и черен пипер. Разбърква се. След това се смесват ориза и зелето. Разбъркват се и се изсипват в тава. Заливам с 3-4 чаени чаши вода и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: