Начин на приготвяне
За сместа за палачинки първо, разбийте две яйца и след това добавете газираната вода. Продължете да разбивате, като постепенно добавяте 5 супени лъжици брашно.
След това добавете обикновена вода, без да прекъсвате разбиването, и продължете да добавяте останалите 5 супени лъжици брашно.
Накрая добавете солта и зехтина и оставете сместа да престои 5 минути.
Направете вкусните палачинки в добре загрят тиган за палачинки с малко зехтин. Те ще бъдат кухи, по-дебели от обикновените и малко крехки, така че е по-добре да ги обърнете с шпатула.
От това количество получавате 5-6 палачинки, които можете да напълните по различни начини. Ето моето предложение:
Чукнете по едно яйце върху всяка палачинка и върху него разнесете лъжица лютеница. Намотайте палачинките с плънка и хапнете, докато са още топли.
Да ви е сладко с тези богати интегрални палачинки за закуска!