Начин на приготвяне
Разбиваме яйцето и жълтъците и прибавяме, като непрекъснато бъркаме, брашното и сол. Наливаме на тънка струйка млякото. Трябва да се получи тесто като гъста боза.
Нагряваме добре котлона и слагаме тигана. Намазваме го с масло и наливаме с черпак от тестото. Разклащаме тигана, за да се разлее то навсякъде. Щом краищата започнат да засъхват, разтръскваме тигана – да се отлепи от дъното му. Обръщаме с лопатка.
Готовите палачинки намазваме веднага леко с масло, така запазват мекотата си. Нареждаме ги една върху друга.
За плънката: Надробяваме сиренето с вилица и разбъркваме с киселото мляко. Добавяме доматеното пюре и разбъркваме.
Разпределяме плънката върху палачинките и ги завиваме на руло. Поднасяме с кисело или прясно мляко.