Начин на приготвяне
Поставете малини в дълбок съд, добавете 1 чаша захар, 10 г ванилова захар, 50 мл вода и прецедете (намачкайте с преса за картофи).
В друг дълбок купа изсипете брашното, гриса, 1 чаша захар, 10 г ванилова захар, бакпулвера и разбъркайте. Намажете тавата за печене (среден размер) с олио. Поръсете с 1/3 сухи съставки (смеси от брашно, грис, ванилова захар, захар и бакпулвер).
Разпределете половината от сместа за малиновия сладкиш, след това ред сухи съставки, отново друга част от малини и завършете с ред сухи съставки. Комбинирайте 150 мл вода и 150 мл олио и ги изсипете в сместа.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, след това увеличете на 200 градуса и печете сладкиша още 20 минути.
Извадете готовия плодов сладкиш от фурната, оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желания размер, поръсете с пудра захар и сервирайте.
Съвет: За приготвяне на постния сладкиш можете да използвате череши или ягоди вместо малини. Измерете брашното, гриса и захарта с чаша от 200 мл.
Насладете се на постния малинов сладкиш!