Начин на приготвяне
В голяма купа сложете яйцата, захарта и сиренето Филаделфия. Разбийте за 5 мин с кухненска тел продуктите. В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и едро счуканите бадеми.
Прибавете на порции сухите съставки към яйчената смес, като бъркате с дървена лъжица.
Разтопете кравето масло, поизчакайте около 5 мин, за да се охлади, и го налейте на тънка струйка в получената смес.
Сложете малините в гевгир. Посипете ги с брашно и разтръскайте, за да полепне по тях. Прибавете ги в купата, като бъркате много внимателно за да не се намачкат.
Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете.
Изпечете сладкиша с малини на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Ако излиза сухо, значи е готов. Извадете сладкиша от фурната, освободете от ринга и охладете на решетка.
Глазурата пригответе така:
Излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и кравето масло. Сложете на умерен котлон и бъркайте, докато сместа добие приятен карамелен цвят. Това става за около 20 мин.
Свалете съда от котлона, изчакайте 10 мин, за да се поохлади, и залейте малиновия сладкиш.
Украсете с малини!
Съветът ми е да направите този великолепенмалинов сладкиш с медена глазура!
Да ви е сладко!