Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Малинов сладкиш с медена глазура

Малинов сладкиш с медена глазура

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Малинов сладкиш с медена глазура
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Който хапва малинов сладкиш с медена глазура, зло не мисли"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • захар - 150 г
  • масло - 110 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 4 с.л. Филаделфия
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • малини - 250 г
  • бадеми - 50 г едро счукани
  • за глазурата
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • мед - 100 г
  • захар - 100 г
  • масло - 40 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете яйцата, захарта и сиренето Филаделфия. Разбийте за 5 мин с кухненска тел продуктите. В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и едро счуканите бадеми.

Прибавете на порции сухите съставки към яйчената смес, като бъркате с дървена лъжица.

Разтопете кравето масло, поизчакайте около 5 мин, за да се охлади, и го налейте на тънка струйка в получената смес.

Сложете малините в гевгир. Посипете ги с брашно и разтръскайте, за да полепне по тях. Прибавете ги в купата, като бъркате много внимателно за да не се намачкат.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете.

Изпечете сладкиша с малини на 170°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Ако излиза сухо, значи е готов. Извадете сладкиша от фурната, освободете от ринга и охладете на решетка.

Глазурата пригответе така:

Излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и кравето масло. Сложете на умерен котлон и бъркайте, докато сместа добие приятен карамелен цвят. Това става за около 20 мин.

Свалете съда от котлона, изчакайте 10 мин, за да се поохлади, и залейте малиновия сладкиш.

Украсете с малини!

Съветът ми е да направите този великолепенмалинов сладкиш с медена глазура!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: