Постен малинов сладкиш

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постен малинов сладкиш
Снимка: Veca
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Мммм вкусноо !"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • пшеничен грис - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 20 г
  • малини - 700 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 150 мл
  • пудра захар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете малини в дълбок съд, добавете 1 чаша захар, 10 г ванилова захар, 50 мл вода и прецедете (намачкайте с преса за картофи).

В друг дълбок купа изсипете брашното, гриса, 1 чаша захар, 10 г ванилова захар, бакпулвера и разбъркайте. Намажете тавата за печене (среден размер) с олио. Поръсете с 1/3 сухи съставки (смеси от брашно, грис, ванилова захар, захар и бакпулвер).

Разпределете половината от сместа за малиновия сладкиш, след това ред сухи съставки, отново друга част от малини и завършете с ред сухи съставки. Комбинирайте 150 мл вода и 150 мл олио и ги изсипете в сместа.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 40 минути, след това увеличете на 200 градуса и печете сладкиша още 20 минути.

Извадете готовия плодов сладкиш от фурната, оставете да се охлади. Нарежете на парчета с желания размер, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Съвет: За приготвяне на постния сладкиш можете да използвате череши или ягоди вместо малини. Измерете брашното, гриса и захарта с чаша от 200 мл.

Насладете се на постния малинов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: