Бял сос с хрян

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k313
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бял сос с хрян
Снимка: Veca
1 / 3
11/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусен сос с хрян, който ще даде различен вкус на всяко ваше ястие"

Необходими Продукти

  • олио - 4 лъжици
  • брашно - 3 лъжици
  • хрян - 1 корен
  • хрян - 1 лъжица смлян
  • сметана за готвене - 200 мл
  • заквасена сметана - 300 г
  • бульон - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете хряна, настържете го и го сложете в порцеланова чиния.

Добавете сметаната за готвене, 150 грама от заквасената сметана, смления хрян и разбъркайте.

Отделно, в загрято олио запържете брашното, добавете останалите 150 г заквасена сметана и запържете за кратко.

Смесете с получената смес от хрян и гответе на бавен огън.

Добавете бульона и варете соса за месо, докато не придобиете желаната консистенция.

Съвет: Бульона добавете на око според това колко гъст искате да е вашият сос.

Много е вкусен.

Опитайте този бял сос с хрян, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: