Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен патладжан с моцарела и доматен сос

Печен патладжан с моцарела и доматен сос

Печен патладжан с моцарела и доматен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Колкото и да обичаме да хапваме месни ястия, щом видим това патладжанено изкушение на масата, веднага забравяме за всичко друго"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • за соса
  • червено вино - 1/2 к.чашка
  • моцарела - 1 ч.ч. (настъргана)
  • доматено пюре - 600 мл
  • захар - 1 ч.лъжичка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки. Посолете ги добре и оставете да се отцедят от горчилката около 30-тина минути.

Отново ги измийте, подсушете и ги запържете до омекване от от двете страни.

В малка тенджерка сипете 2-3 лъжици зехтин и запържете чесъна, колкото да пусне аромата си. Налейте виното и щом алкохолът се изпари, добавете доматите. Разбъркайте и овкусете със захарта, солта, босилека и черния пипер.

Намалете огъня и варете до сгъстяване на доматения сос.

На дъното на тава за печене сложете 1-2 лъжици от соса. Наредете един ред патладжани, поръсете ги с настъргания кашкавал и няколко лъжици сос.

Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Отгоре завършете с патладжани, залейте ги с целия доматен сос.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 30-40 минути.

Печеният патладжан с моцарела и доматен сос е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: