Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки. Посолете ги добре и оставете да се отцедят от горчилката около 30-тина минути.
Отново ги измийте, подсушете и ги запържете до омекване от от двете страни.
В малка тенджерка сипете 2-3 лъжици зехтин и запържете чесъна, колкото да пусне аромата си. Налейте виното и щом алкохолът се изпари, добавете доматите. Разбъркайте и овкусете със захарта, солта, босилека и черния пипер.
Намалете огъня и варете до сгъстяване на доматения сос.
На дъното на тава за печене сложете 1-2 лъжици от соса. Наредете един ред патладжани, поръсете ги с настъргания кашкавал и няколко лъжици сос.
Процедирайте така до изчерпване на продуктите.
Отгоре завършете с патладжани, залейте ги с целия доматен сос.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 30-40 минути.
Печеният патладжан с моцарела и доматен сос е много вкусен.