Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сръбски триъгълни банички с месо

Сръбски триъгълни банички с месо

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
34713044
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски триъгълни банички с месо
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Ядеш и не броиш - толкова са вкусни, сочни и хрупкави"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 50 мл, гъсто
  • сусам - 50 г за поръсване
  • универсална подправка - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене и намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 2 лъжици олио запържете ситно нарязания лук. След 4 мин добавете каймата и ситно нарязания чесън. Когато прецените, че е готово, подправете и оставете настрани да се охлади.

Запържете сусама и го оставете да изстине.

Корите нарежете на 4 еднакви ленти. За всеки триъгълник ще са ви нужни по 2 лентички кора.

Преди да пристъпите към пълненето, добавете 1 яйце в месото и разбъркайте добре.

Първата кора намажете със смес от олио и вода. Отгоре сложете още една лентичка и съединете страните при връхчетата, а по средата сложете месо.

Сгънете на триъгълник по дължината на корите.

Триъгълните банички редете в тава с хартия за пеене на дъното.

Всяка баничка намажете добре отгоре със смес от 2 яйца, кисело мляко и малко сол.

Поръсете със сусам и печете сочните банички с месо около 30 минути на предварително загрята до 180°C фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: