Начин на приготвяне
Шведски сиропиран сладкиш, който ще искате да приготвяте отново и отново...
За тестото: С миксер разбийте яйцата и захарта. Постепенно добавяйте олиото, прясното мляко и непрекъснато бъркайте с миксера. След това изключете миксера, смесете с брашното, в което са смесени бакпулвера и какаото на прах.
Разбъркайте добре, докато всички съставки се уеднаквят. Сипете сместа в намазнена и набрашнена тава (със среден размер) и печете в добре загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
Готовият сладкиш извадете от фурната и така горещ, залейте с прясното мляко със захарта (предварително кипнати и оставени да се охладят в хладилник). Оставете да изстине сиропираният сладкиш и да попие млякото.
За крема: Сладкарския крем разбийте със студената газирана вода, добавете заквасената сметана и разбийте с миксер. Получената смес намажете върху охладения сладкиш. Нарежете на кубчета (или парчета с желан размер), сервирайте и опитайте сладкиша с крем.