Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Шведски сиропиран сладкиш с крем

Шведски сиропиран сладкиш с крем

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Шведски сиропиран сладкиш с крем
Снимка: Veca
1 / 4
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Как най-бързо можете да отидете до Швеция? Пригответе този страхотен шведски сладкиш"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • какао - 2 с.л.
  • за напояване
  • прясно мляко - 400 мл.
  • захар - 4 с.л.
  • За крема
  • крем - 100 гр, бял, сладкарски
  • газирана вода - 100 мл. минерална
  • заквасена сметана - 180 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шведски сиропиран сладкиш, който ще искате да приготвяте отново и отново...

За тестото: С миксер разбийте яйцата и захарта. Постепенно добавяйте олиото, прясното мляко и непрекъснато бъркайте с миксера. След това изключете миксера, смесете с брашното, в което са смесени бакпулвера и какаото на прах.

Разбъркайте добре, докато всички съставки се уеднаквят. Сипете сместа в намазнена и набрашнена тава (със среден размер) и печете в добре загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

Готовият сладкиш извадете от фурната и така горещ, залейте с прясното мляко със захарта (предварително кипнати и оставени да се охладят в хладилник). Оставете да изстине сиропираният сладкиш и да попие млякото.

За крема: Сладкарския крем разбийте със студената газирана вода, добавете заквасената сметана и разбийте с миксер. Получената смес намажете върху охладения сладкиш. Нарежете на кубчета (или парчета с желан размер), сервирайте и опитайте сладкиша с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: