Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена форма за тарталета (формата е с издатина в средата, при обръщане се получава вдлъбнатина и може да се пълни с крем).
Печете на 180 градуса около 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Обърнете и поставете в чиния.
В тенджерка сипете 2/3 от млякото и сложете на котлона.
В купа разбийте яйцата със захарта и нишестето. Изсипете във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади и към него добавете 2-3 с.л. от разбитата сметана.
Сиропирайте блата със захарен сироп или сок от компот. Подредете нарязаните на колелца банани и залейте с крема.
Загладете добре и украсете сиропирания сладкиш с останалата сметана и шоколадовото криспи.
Сиропираният сладкиш с крем и банани е много вкусен.