Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с крем и банани

Сиропиран сладкиш с крем и банани

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сиропиран сладкиш с крем и банани
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"На вратите на всеки фитнес трябва да е закачена рецептата за този великолепен сиропиран сладкиш - така хората, ще знаят, че тренират, за да може без угризения да си хапват от него"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • за крема
  • прясно мляко - 300 мл
  • нишесте - 1.5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • банани - 1 - 2 бр.
  • шоколадово криспи
  • сметана - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена форма за тарталета (формата е с издатина в средата, при обръщане се получава вдлъбнатина и може да се пълни с крем).

Печете на 180 градуса около 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Обърнете и поставете в чиния.

В тенджерка сипете 2/3 от млякото и сложете на котлона.

В купа разбийте яйцата със захарта и нишестето. Изсипете във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади и към него добавете 2-3 с.л. от разбитата сметана.

Сиропирайте блата със захарен сироп или сок от компот. Подредете нарязаните на колелца банани и залейте с крема.

Загладете добре и украсете сиропирания сладкиш с останалата сметана и шоколадовото криспи.

Сиропираният сладкиш с крем и банани е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: