Начин на приготвяне
В купа се налива водата. Към нея се прибавя бялата захар, сухата мая, солта, 1 с.л. олио и се разбърква добре.
Добавя се брашното и се омесва тесто.
Тестото за палачинки се покрива и се оставя да втаса 1 час на стайна температура, докато удвои размера си.
След това се размесва отново, за да излезе събралият се въздух.
Оставя се да втасва още 10-20 минути.
Приготвя се плънката. За целта в купа се смесват захарта, канелата и натрошените орехи.
Следва правенето на дебелите палачинки.
Тестото пак се размесва леко, за да се премахне отново събраният въздух.
Поръсва се около 1/2 ч.ч. брашно на някаква гладка повърхност и се поставя тестото отгоре. Размесва се и се разделя на 8 топчета еднакви по размер.
Взима се едно топче и се сплесква. В средата се слага от плънката и се загръща с тестото да стане топче.
По този начин се приготвят и осемте.
Сгорещява се олио в тиган.
В него се поставя по 1 топче и се оставя да се готви около 30 секунди.
Когато отдолу стане златисто, топчето се обръща и с дървена шпатула се сплесква да стане по-тънко.
Оставя се от другата страна около 1 минута, докато и там стане златисто.
Обръща се отново и се намаля котлонът на ниска степен. Тиганът се захлупва с капак и се оставя така 1 минута. През това време плънката с кафявата захар ще се поразтопи.
Сервират се горещи корейски палачинки. Ако има останала плънка, може да се сервира заедно с готовите палачинки Хотток (Hotteok).