Начин на приготвяне
Разбийте млякото, брашното, солта и яйцата. Добавете малко нарязан магданоз и разбъркайте.
Загрейте тиган за палачинки и леко намазнете. Сипете един черпак от палачинковата смес и с въртеливо движения я разнесете равномерно.
Когато се запече по краищата, обърнете. Оставете да се запече и от тази страна. Така процедирайте до изчерпване на палачинковата смес.
Изстиналите палачинки намажете с Филаделфия. На половината сложете шунка, а на останалите - сьомга.
Всяка палачинка навийте на стегнато рулце. Със стреч фолио увийте всяко рулце като бонбон.
Приберете солените палачинки в хладилник за 2-3 часа.
Палачинките със солена плънка от сьомга са много вкусни.