Панакота с матча

Панакота с матча
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Гарнираме вкусната панакота с плодове, охлаждаме и хапваме"

Необходими Продукти

  • сметана - 300 мл течна
  • прясно мляко - 300 мл
  • пудра захар - 120 г
  • матча - 1 с.л. чай
  • желатин - пакетче
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд слагаме млякото, сметаната, захарта и ванилията да се стоплят.

През това време оставяме желатина да набъбне в малко вода.

Когато сместа за панакотата е готова, дърпаме от огъня и добавяме желатина и матчата, като бъркаме до пълното разтваряне на продуктите.

Прехвъряме страхотната панакота в подходящи формички за крем за сервиране.

Оставяме панакотата с матча в хладилника да стегне за няколко часа.

Когато е готова, гарнираме с пресни плодове.

Бон Апети!

Източник: Ivelina Miteva - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: