Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебче руло с матча

Хлебче руло с матча

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хлебче руло с матча
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Влюбени сме във вкуса на хлебчето-руло с матча - и вие ще бъдете, щом опитате хапчица от него"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г + за доизмазване и поръсване на плота
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр. голямо
  • краве масло - 10 г
  • чай матча - 1.5 г на прах
  • мая - 10 г жива
  • сол - 2 щипки
  • захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Разбъркайте и оставете да шупне за 8-10 минути.

Разбийте яйцето и към него добавете маслото - разтопено, но не горещо. Сипете при шупналата мая и разбъркайте.

Отделете 80 грама от сместа и към нея сипете 120 грама брашно с щипка сол. Омесете гладка топка тесто и оставете в леко намазнена купа.

Към останалата ви течна смес сложете матча на прах и разбийте, за да няма бучки и неразтворени частици.

Добавете останалото брашно - 110 г и омесете втора топка тесто. Ако е нужно си добавете още брашно, докато спре да ви лепне и стане гладка и еластична. Сложете я във друга намазнена купа.

Завийте с чисти кърпи двете купички с два цвята тесто и оставете да втасат за 30 минути или малко повече в зависимост от топлината в помещението.

Върху леко набрашнен плот разточете бялата топка тесто на тънка кора и я намажете с малко прясно мляко. Сторете същото и със зелената кора, а когато и тя е готова я положете върху бялата.

Завийте на руло и сложете в намазнена, правоъгълна форма за кейк с вместимост 1 л. Оставете да удвои обема си за 30-40 минути.

Изпечете хлебчето-руло с матча на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути или докато придобие приятен загар.

Охладете върху решетка и нарежете домашното ароматно хлебче на филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: