Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в леко затопленото прясно мляко. Разбъркайте и оставете да шупне за 8-10 минути.
Разбийте яйцето и към него добавете маслото - разтопено, но не горещо. Сипете при шупналата мая и разбъркайте.
Отделете 80 грама от сместа и към нея сипете 120 грама брашно с щипка сол. Омесете гладка топка тесто и оставете в леко намазнена купа.
Към останалата ви течна смес сложете матча на прах и разбийте, за да няма бучки и неразтворени частици.
Добавете останалото брашно - 110 г и омесете втора топка тесто. Ако е нужно си добавете още брашно, докато спре да ви лепне и стане гладка и еластична. Сложете я във друга намазнена купа.
Завийте с чисти кърпи двете купички с два цвята тесто и оставете да втасат за 30 минути или малко повече в зависимост от топлината в помещението.
Върху леко набрашнен плот разточете бялата топка тесто на тънка кора и я намажете с малко прясно мляко. Сторете същото и със зелената кора, а когато и тя е готова я положете върху бялата.
Завийте на руло и сложете в намазнена, правоъгълна форма за кейк с вместимост 1 л. Оставете да удвои обема си за 30-40 минути.
Изпечете хлебчето-руло с матча на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути или докато придобие приятен загар.
Охладете върху решетка и нарежете домашното ароматно хлебче на филийки.
Добър апетит!