Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Яхнии»Яхния от пилешко филе с грах и моркови

Яхния от пилешко филе с грах и моркови

Яхния от пилешко филе с грах и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ако разполагате с малко време, но искате да приготвите нещо много вкусно - това е точната рецепта за вас - пилешка яхнийка"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. около 350 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • грах - 250 г с моркови
  • зелени пиперки - 1 бр.
  • риган
  • чубрица
  • куркума - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч л
  • черен пипер
  • вода - 1 ч ч
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на хапки. Обелен лук нарежете на ситно.

В тиган с незалепващо покритие загрейте олио, запържете лук и нарязана на кубчета зелена чушка, докато омекнат.

Прибавете пилешко филе, запържете го, докато побелее.

Поръсете с дадените подправки и червения пипер.

Разбъркайте добре, сипете гореща вода и прибавете размразените грах и моркови.

Гответе вкусната яхния с пиле на умерен огън под леко открехнат капак до готовност на пилешкото месо и зеленчуците.

Сервирайте яхнията с грах топла със скилидки пресен чесън и пресен магданоз.

Яхния от пилешко филе с грах и моркови - лесно, бързо и много вкусно за вечеря!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: