Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешко филе с ориз и моркови на фурна

Пилешко филе с ориз и моркови на фурна

Анджи манджиАнджи манджи
Новак
10933068
Пилешко филе с ориз и моркови на фурна
Снимка: Анджи манджи
1 / 3
26/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пилешко филе с ориз на фурна - любим обяд на поколения българи"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 3 бр.
  • пилешки гърди - 500 г
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на зърна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета, сварява се във вода и отпенва.

В тенджера се запържва лукът и морковът, нарязани на ситно, добавя се оризът и се запържва и той.

След като са добре запържени, се прехвърлят в тава, добавя се от водата, в която е сварено пилешкото месо.

Нареждат се и вече сварените пилешки мръвки.

Поръсва се със чубрицата и сол на вкус, слагат се 10-15 цели зърна черен пипер в пилето с ориз.

И се слага да се пече на 180°С, докато оризът поеме водата.

Пилешко филе с ориз на фурна - любим обяд на поколения българи :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Апетитно.
20.02.2023 19:30