Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновани пилешки пържоли с вкусна гарнитура

Мариновани пилешки пържоли с вкусна гарнитура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Мариновани пилешки пържоли с вкусна гарнитура
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 8 бр. от бут
  • за маринатата
  • майонеза - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • лимонов сок - от 0.5 лимон
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • за гарнитурата
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • тиквички - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • копър - 0.5 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • пилешки бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките пържоли.

Поставете ги в купа и добавете всички подправки за мариноване, разбъркайте и поставете в хладилник покрити със стреч фолио за 1-2 часа.

Пригответе си гарнитурата с ориз, като в тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, нарязаните тиквички на малки кубчета и нарязания на ситно чесън, задушете на умерен огън до омекване.

Добавете предварително измития много добре и прецеден ориз, разбъркайте за кратко и налейте предварително разтворения пилешки бульон в 3 ч.ч. топла вода.

Посолете, поръсете с черен пипер и ситно нарязания копър, разбъркайте и поставете тавата в предварително нагрята на 200°C фурна, печете до готовност на ориза.

Докато се пече гарнитурата, изпечете пържолите на грил тиган или скара, като готовите пържоли поставяте в съд с капак, за да се задушат.

Сочни мариновани пилешки пържоли са невероятно вкусна гарнитура, която можете да полеете с чеснов сос преди сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: