Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките пържоли.
Поставете ги в купа и добавете всички подправки за мариноване, разбъркайте и поставете в хладилник покрити със стреч фолио за 1-2 часа.
Пригответе си гарнитурата с ориз, като в тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, нарязаните тиквички на малки кубчета и нарязания на ситно чесън, задушете на умерен огън до омекване.
Добавете предварително измития много добре и прецеден ориз, разбъркайте за кратко и налейте предварително разтворения пилешки бульон в 3 ч.ч. топла вода.
Посолете, поръсете с черен пипер и ситно нарязания копър, разбъркайте и поставете тавата в предварително нагрята на 200°C фурна, печете до готовност на ориза.
Докато се пече гарнитурата, изпечете пържолите на грил тиган или скара, като готовите пържоли поставяте в съд с капак, за да се задушат.
Сочни мариновани пилешки пържоли са невероятно вкусна гарнитура, която можете да полеете с чеснов сос преди сервиране!