Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновани пилешки пържоли от бут

Мариновани пилешки пържоли от бут

Мариновани пилешки пържоли от бут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
24 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
34 мин.
Порции
4
"Мариноваш, хапваш, повтаряш - три стъпки към пълното щастие"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • соев сос - 3/4 с.л.
  • бира - 1/2 кутийка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1/2 с.л
  • За гарнитурата
  • аспержи - 9 бр.
  • бекон - 3 бр. на ленти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обезкостете бутчетата.

В пластмасова купа или стъклена с капак направете маринатата, като сложите бирата, соевия сос, солта, черния пипер, зехтина и чесъна нарязан на дребно.

Разбъркайте и поставете пържолите вътре. Отново разбъркайте и затворете.

Оставете маринатата за 24 ч. в хладилник, като от време на време обръщате пържолите на обратната страна.

Вземете ребрен тиган, сложете 1 с.л. зехтин и загрейте. Изпечете от двете страни на не много силен котлон до готовност.

Измийте, изрежете твърдата част на аспержите и завийте долната част с бекона.

В тиган сложете 1 с.л. зехтин и изпечете до приятен златист загар.

Извадете и посолете.

Сервирайте бутчетата с аспержи и поръсете с пресен магданоз.

Маринованите пилешки пържоли от бут са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: