Начин на приготвяне
Измийте и обезкостете бутчетата.
В пластмасова купа или стъклена с капак направете маринатата, като сложите бирата, соевия сос, солта, черния пипер, зехтина и чесъна нарязан на дребно.
Разбъркайте и поставете пържолите вътре. Отново разбъркайте и затворете.
Оставете маринатата за 24 ч. в хладилник, като от време на време обръщате пържолите на обратната страна.
Вземете ребрен тиган, сложете 1 с.л. зехтин и загрейте. Изпечете от двете страни на не много силен котлон до готовност.
Измийте, изрежете твърдата част на аспержите и завийте долната част с бекона.
В тиган сложете 1 с.л. зехтин и изпечете до приятен златист загар.
Извадете и посолете.
Сервирайте бутчетата с аспержи и поръсете с пресен магданоз.
Маринованите пилешки пържоли от бут са готови.