Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сръбски кекс с череши

Сръбски кекс с череши

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k969
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски кекс с череши
Снимка: Lenka
1 / 2
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Череши и шоколад - перфектната комбинация за всеки сладкиш Парче от този вкусен кекс с грис и череши ще изпълни деня ви с настроение и аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч.(разтопено)
  • кисело мляко - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 2 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • череши - 200 г пресни
  • шоколад - 100 г парченца
  • грис - 2 с.л.
  • за декорацията
  • пудра захар
  • шоколадов крем
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар в дълбок съд за няколко минути. Постепенно сипвайте разтопеното масло, като се бърка непрекъснато.

След масло изсипете една чаша брашно, а след това киселото мляко, последвано от другата чаша брашно и бакпулвера.

Разбърквайте непрекъснато и добавете гриса.

Покрийте формата за кекса и изсипете малко от сместа.

Измийте черешите и отстранете костилките от тях. Сложете малко череши и шоколад и отново малко смес и така до края.

Загрейте фурната, след това печете на 180°C сладкиша с череши за около четиридесет минути.

Извадете от формата и поръсете с пудра захар и малко сметана сръбския кекс с череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: