Начин на приготвяне
Слагаме 800 мл мляко да заври заедно със захарта.
Добавяме маслото и оставяме да се разтопи.
В съд си разтваряме гриса заедно със останалото 200 г мляко.
След като е готов и грисът, го прибавяме на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Оставяме сместа да се свари на гъст крем и тогава премахваме от огъня.
Прибавяме ванилията и сока от лимона.
Приготвяме си правоъгълна тавичка, в която ще нареждаме бисквитената торта и започваме с ред бисквити, отгоре заливаме със сместа и така, докато свършат продуктите.
Отгоре настъргваме шоколада и поставяме шоколадовите бонбони.
Тортата слагаме в хладилника и изчакваме да се охлади и стегне добре и тогава нарязваме на сладки пастички.