Начин на приготвяне
За Нежни грис пастички първо разделете белтъци от жълтъци. Сложете ги в две купи. Жълтъците разбийте с 1/4 от захарта до пухкав бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Съединете двете смеси и добавете пресятото брашно и гриса на малки количества.
Разбъркайте с леки, въртеливи движения. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете и оставете да се охлади. Разрежете на две. Намажете едната част с мармалада от сливи, а с другата затворете.
Разбийте сметаната със захарта и малко преди да изключите, добавете какаото и маскарпонето.
Шприцовайте розички отгоре и поръсете с какао преди да сервирате готовите пастички.