Начин на приготвяне
В купа с миксер разбивате яйцата със захарта.Добавете на два пъти от колата, после олио и отново се разбива. Смесвате бяло брашно, бакпулвер, какао и пресявате в яйчената смес.
Накрая сипвате и царевично брашно, разбърквате с шпатула и изсипвате кексовото тесто в правоъгълна тава върху хартия за печене.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, като първите 20 минути не се отваря фурната.
Изважда се върху решетка да се охлади и с къдрав нож се изрязват краищата.
Срязва се през средата на две части и всяка леко се сиропира с четка, потопена в сироп от бъз.
Приготвя се крем, като с вилица се разбърква меко крема сирене, пудра захар и заквасена сметана. Накрая добавете сладко от ягоди, разбърквате и кремът е готов.
Намазва се долният блат с част от крема, захлупва се с втората част от блата.
Нарежете на пастички, отгоре отново се намазва с ягодовия крем.
Декорират се с пресни ягоди, листа мента и захарни пръчици. Да ви е сладко!
Пастичките с ягодов крем са готови.