Шоколадово руло за гости

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k314
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Шоколадово руло за гости
Снимка: Veca
1 / 3
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Шоколад? Дали ядем? Дайте рецептата за шоколадовото руло бързо!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • за крема
  • яйца - 4 бр.
  • маргарин - 250 г
  • захар - 100 г
  • шоколад
  • захар - 13 с.л.
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: С миксер разбийте яйцата и захарта, добавете разтопения шоколад.

Сместа налейте в тава с хартия за печене на дъното (малко по-малка от тавата на фурната) и печете на 180 градуса 20 минути.

Готовия блат за сладкото руло извадете и покрийте с влажна кърпа. Оставете да се охлади.

За крема: Разбийте на пяна жълтъците със 100 грама захар и сгответе на водна баня. Добавете маргарина и шоколада, гответе, докато не придобие гъстота, свалете от котлона и разбийте добре с миксера.

Отделно разбийте белтъците с 6 с.л. захар. Смесете 4 с.л. захар с 4 с.л. вода и направете сироп, към който добавете разбитите белтъци с непрекъснато бъркане с миксера.

Смесете двете смеси. Отвийте шоколадовото руло и го намажете с крема, навийте отново и намажете.

Оставете в хладилник да стегне. Нарежете на парчета и сервирайте шоколадовото руло за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: