Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
БИСКВИТЕН БЛАТ:
Разбийте 2 цели яйца, 2 жълтъка, 80 г захар и брашното, което ще добавите постепенно. В друг съд разбийте останалите 2 белтъка и останалата захар на сняг. Добавете внимателно белтъците на сняг към първата смес.
Изсипете и разстелете така получената смес в плитка тавичка, покрита с хартия за печене и печете 10–12 минути в предварително загрятата фурна.
Щом блатът се изпече, навийте го веднага на руло (защото няма да можете да го направите, когато е изстинал) със запечената част от вътре и го оставете на страна.
ШОКОЛАД:
Разтопете черния шоколад на водна баня и паралелно загрейте течната сметана.
В купа добавете разтопения шоколад и течната сметана и започнете да разбърквате със шпатула, с постоянни движения и само в средата. Постепенно цветът ще се промени на тъмно кафяво. Не спирайте да бъркате докато цялата смес не стане шоколадова.
Отавете шоколада да изстине като разбърквате често, за да не се втвърди прекалено. След като шоколадът се е охладил, разгънете бисквитения блат и намажете незапечената повърхност с тънък слой шоколад.
Навийте така намазания блат на руло и намажете повърхността с шоколад. Оставете да стегне за няколко минути и намажете повторно.
Украсете рулото с плодове и бисквити по ваш избор. Оставете сладкиша да стегне за 2 часа в камерата. Извадете сладкиша от камерата 2 часа преди да го сервирате.
Коментари