Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Сръбска баница от стар хляб

Сръбска баница от стар хляб

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k313
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбска баница от стар хляб
Снимка: Veca
2 / 4
04/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Още една вариация на баница за закуска. А защо не и за обяд или вечеря. Да ви е сладко, когато и да си я приготвите."

Необходими Продукти

  • стар хляб - 6 филии
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • сол - на вкус
  • сирене - 200 г натрошено
  • кисело мляко - 300 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 3 лъжици
  • луканка - 50 г
  • кашкавал - 150 г
  • сусам - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета, сложете го в подходящ съд и го оставете на страни. В дълбока купа разбийте яйцата на ръка, добавете бакпулвера и разбъркайте.

Добавете киселото мляко, прясното мляко, сиренето, посолете и разбъркайте.

Към всичко добавете нарязаната на ситно луканка, разбийте на ръка.

В тавичка с хартия за печене сипете половината кубчета хляб, полейте с половината смес.

След това сипете останалата половина хляб и отново залейте с другата половина от сместа.

Отгоре поръсете с настърган кашкавал и сусам.

Печете в добре загрята фурна на 180°C 45 минути.

Готовата баница от хляб извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади.

Яжте сръбската баница от стар хляб, докато е топла.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хубава е с хляб, правила съм ,но с луканка и кашкавал още не съм дояде ми се само като видях ,че има луканка
17.03.2022 23:48