Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Къпана сръбска баница

Къпана сръбска баница

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Къпана сръбска баница
Снимка: Veca
1 / 8
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Най-добрият начин, да пожелаете некому добро утро !"

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • заквасена сметана - 200 мл готварска
  • сол - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • олио
  • кори за баница - 450 г тънки
  • За заливката
  • заквасена сметана - 300 мл готварска
  • газирана вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пълнежа:

Поставете малко сирене в по-дълбока купа, добавете заквасената сметана за готвене, яйцата, добавете бакпулвера, солта и разбъркайте с шпатула.

Намажете тавата за печене с олиото.

Вземете една кора и я поставете в тавата за печене. Чувствайте се свободни да я смачкате, ако тавата ви е по-малка. Поръсете с олио и намажете с пълнежа от сирене.

По този начин редувайте корите последователно, напръскайте с олио и нанесете пълнежа, докато се изразходва целият материал.

Когато останат две кори, сложете едната, намажете я с олио, сгънете другата кора и увийте кората навсякъде, по краищата на тавата.

Нарежете къпаната баница с желания размер с остър нож.

За заливката: Изсипете готварската сметана в купата, добавете газирана минерална вода, разбъркайте с ръчна бъркалка и изсипете върху баницата. Оставете да престои 20 минути.

През това време загрейте фурната до 220 градуса. Печете баницата със сметана на 200 градуса за 45 минути. Ако е необходимо, намалете температурата, така че баницата да не загори, без да се изпече добре.

Извадете къпаната баница от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

Сервирайте баницата с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: