Начин на приготвяне
Ако са ви омръзнали постните кексове, опитайте Шоколадов сладкиш без яйца и мляко.
В купа пресейте брашното и какаото, добавете към тях бакпулвера, солта, захарта и ваниловата захар. Налейте водата, олиото и разбъркайте до гладка еднородна смес.
В тава с диаметър 21 см, постлана с хартия за печене, разпределете и заравнете тестото.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 45 минути.
За глазурата на шоколадовия сладкиш пресейте всички съставки и наливайте ледена вода на етапи, докато получите гладка и еднородна смес до гъстотата, която желаете.
След като готовият сладкиш се охлади, полейте с глазурата и поръсете с кокосови стърготини.
Сочен шоколадов сладкиш с фантастичен вкус, който е и постен десерт.