Начин на приготвяне
Киселото мляко се разбърква със захарта с тел, след което се разбива с миксер на висока степен.
Лимецовото брашно се пресява с отделна купа. Прибавя се какаото и се разбърква много добре.
Брашното се прибавя постепенно към киселото мляко при продължително бъркане с миксер.
Сместа се разбърква до пълното разтопяване на захарта и получаване на хомогенна смес.
Ореховите ядки се натрошават на едро и се прибавят към сместа. Сместа се разбърква с тел.
Тавата, в която ще се пече, се намазва с масло и брашно. Сместа се изсипва вътре. Пече се 40 минути на 180 градуса на вентилатор.
За глазурата: Маслото се слага в млековарка. Прибавя се какаото, кафявата захар и водата.
Вари се на ниска степен 20 мин. при продължително бъркане, за да не се получат бучки.
След като сладкишът се изпече, докато е още топъл се залива с глазурата. Оставя се да изстине.
Шоколадовият сладкиш се поръсва с пудра захар и сервира.
Лимецовият шоколадов сладкиш с кисело мляко е готов.