Начин на приготвяне
За маринатата, в която ще престоят котлетите от сьомга, смесваме зехтина, лимоновия сок, солта и виното и хубаво намазваме парчетата риба от всички страни.
Овалваме в подправките - копър и бял пипер и оставяме в хладилник за 4 часа като съда е покрит със фолио за свежо съхранение.
Загряваме грил тигана на температура една степен под максималната и хубаво го намазваме с мазнина.
Печем котлетите от сьомга по 2 минути от всяка страна, за да останат леко розови и алангле отвътре, или обръщаме по за още 2-3 минути за по-висока степен на изпичане, според вкуса.
След като веднъж са запечатани, огънят може да се намали, за да се сготвят постепенно отвътре и да не загаря повече отвън.
Гарнираме с резени лимон печената риба и поднасяме топла.
Маринованите котлети от сьомга на грил тиган са много вкусни!