Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мариновани котлети от сьомга на грил тиган

Мариновани котлети от сьомга на грил тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мариновани котлети от сьомга на грил тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Направо ще си оближете пръстите от тези мариновани котлети от сьомга"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети (около 1.5 см дебелина)
  • лимон - 4 с.л. прясно изцеден сок+ резени за поднасяне
  • бяло вино - 2 с.л.
  • бял пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • копър - 2 с.л. прясно накълцан или 1 с.л. сушен
  • зехтин - 4 с.л. + за намазване на грил тигана
  • сол - 4 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата, в която ще престоят котлетите от сьомга, смесваме зехтина, лимоновия сок, солта и виното и хубаво намазваме парчетата риба от всички страни.

Овалваме в подправките - копър и бял пипер и оставяме в хладилник за 4 часа като съда е покрит със фолио за свежо съхранение.

Загряваме грил тигана на температура една степен под максималната и хубаво го намазваме с мазнина.

Печем котлетите от сьомга по 2 минути от всяка страна, за да останат леко розови и алангле отвътре, или обръщаме по за още 2-3 минути за по-висока степен на изпичане, според вкуса.

След като веднъж са запечатани, огънят може да се намали, за да се сготвят постепенно отвътре и да не загаря повече отвън.

Гарнираме с резени лимон печената риба и поднасяме топла.

Маринованите котлети от сьомга на грил тиган са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: