Начин на приготвяне
Измийте киноата в студена вода, докато не стане прозрачна водата.
Сложете киноата в тенджера със среден размер.
Долейте вода и 1/2 лъжичка сол. Сложете на бавен огън да сварите киноата, докато не закипи.
След това смъкнете на най-ниската степен, сложете капака и оставете да се вари 15 минути, докато киноата не се разпука.
Свалете от огъня и оставете да стои с капака още 5 минути.
Ситно нарежете ментата. Нарежете на половинки чери доматите, а авокадото нарежете на средни кубчета, краставиците нарежете на кубчета.
Направете дресинга: В малък съд разбийте зехтина, лимоновия сок и сол.
В голяма купа сипете киноата, зеленчуците и дресинга.
Разбъркайте добре и сервирайте салатата от киноа и авокадо.